Nasimo, uw specialist in natuursteen

Binnentegels in Natuursteen

Elke soort natuursteen heeft zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen. Sommige tegels gebruik je bijvoorbeeld liefst in de woonkamer en anderen dan weer beter in de badkamer. Daarom helpt Nasimo u met kiezen van de juiste natuursteen voor uw binnentegels. Lees hier onze adviezen en bezoek zeker onze toonzaal in Ingelmunster om onze verschillende steensoorten en kleuren te ontdekken.

Welke tegels voor binnen?

Als u denkt aan tegels voor binnen, dan zijn er vaak twee grote opties: vloertegels of wandtegels. Sommige vloertegels kunnen vaak ook als wandtegels gebruikt worden, maar wandtegels zijn minder multifunctioneel inzetbaar. Wanneer u uw natuursteen tegels kiest, hou dan rekening met de ruimte waarin u deze tegels wilt laten plaatsen. Tegels in de woonkamer moeten bijvoorbeeld beter tegen slijtage kunnen dan die van de slaapkamer. De tegels in de badkamer moeten dan weer goed kunnen omgaan met vocht en water. Hierbij volgt een korte uitleg in verband met de aandachtspunten voor de verschillende ruimtes in uw huis.

Woonkamer vloertegels

De woonkamer of living is een ruimte waar een gezin heel wat uren doorbrengt, het is één van de centrale ruimtes in uw woning. Kies voor je woonkamer dus een natuursteen die goed bestand is tegen slijtage en eventuele krassen. Een harde steensoort wordt dus zeker aangeraden zodat u zo lang mogelijk kan genieten van een mooie vloer die er een lange tijd zo goed als nieuw uitziet. Graniet en basalt zijn voorbeelden van harde steensoorten die goed tegen slijtage en krassen kunnen.

Daarnaast moet u ook rekening houden met de bouw van uw woning. Zo zijn de meeste woonkamers voorzien van vloerverwarming. Daarbij is het interessant dat je kiest voor een steen die die warmte ook een beetje langer vasthoudt zodat u optimaal kan genieten van deze vloerverwarming. Een ideale steen hiervoor is bijvoorbeeld arduin, ook wel gekend onder blauwe hardsteen, deze natuursteen slaat warmte op én geeft ze ook weer af. 

Een laatste punt waar u misschien wel naar wilt kijken, is het gebruiks- en onderhoudsgemak van uw vloertegels. Een kamer waar veel passage is en veel gebruikt wordt, moet ook vaak makkelijk in onderhoud zijn. Vlekken moeten snel weg te krijgen zijn. Blauwe hardsteen is een natuursteen waarbij schoonmaken een kinderspel is.

Keukentegels

De keuken is nog zo’n ruimte waar heel wat tijd wordt doorgebracht met het gezin. Voor veel mensen is dit ook een centrale ruimte in hun huis. Een steen die tegen slijtage kan is zeker het overwegen waard. Kies dus ook voor deze vloer voor een harde natuursteen zoals graniet of basalt. 

In de keuken wordt er veel gekookt en soms ook geknoeid. Daarom is het zeker van belang dat u voor uw vloertegels in de keuken kiest voor een natuursteen die zeer goed bestand is tegen vlekken en water. Basalt is een natuursteen die waterafstotend is en dus ideaal voor de keuken. Ook het onderhoudsgemak speelt mee in de keuken. Kies ook dus hier weer voor een vloertegel die makkelijk te kuisen en onderhouden is. 

Naast vloertegels, kan u ook kiezen voor wandtegels in de keuken. Een mooie keukenwand van tegels zorgt meestal voor een heel mooi accent en detail. Wandtegels in de keuken moeten natuurlijk heel makkelijk in onderhoud zijn, bestand zijn tegen krassen en vlekken. Kies bij voorkeur voor een waterafstotende natuursteen.

 

Badkamer Tegels

Een ruimte waar u tot rust kan komen en toch wel de nodige tijd besteedt, dat is de badkamer. In de badkamer kan u zowel werken met wandtegels als vloertegels in natuursteen. U kan spelen met verschillende materialen, maar ook met verschillende kleuren. Wilt u een ruimtelijk gevoel creëeren? Kies dan voor witte tegels en meubilair of andere lichte kleuren. Kalksteen is hier een ideale tegel voor aangezien deze in verschillende uitvoeringen bestaat: diverse kleuren en hardheden. Ook witsteen leent zich goed voor de badkamer en geeft uw ruimte ook een lichte en rustieke toets. Misschien wel iets waar u naar op zoek bent in uw badkamer? 

Een andere populair natuursteen voor de badkamer is natuurlijk marmer. Dit geeft niet alleen een luxe gevoel aan uw badkamer, het straalt ook klasse uit. Marmer is beschikbaar in verschillende kleurschakeringen, texturen en afwerking. De mogelijkheden met marmer zijn eindeloos voor uw badkamer.

Tegels voor de slaapkamer en andere kamers

Voor de overige ruimtes in uw woning zoals de slaapkamers, kinderkamer, bureau… heeft u enorm veel keuzes wat betreft uw tegels. U hoeft minder rekening te houden met onderhoud of slijtage aangezien dit kamers zijn die meer privé zijn. Het zijn de ideale kamers om uw eigen stijl volledig uit te spelen in de vloertegels. 

Marmer, graniet, witsteen, kalksteen.. in welke afwerking of kleur dan ook, alles kan. Vertel ons welke stijl u voor ogen heeft en wij helpen u graag verder met de keuze van de juiste steen.