Nasimo, uw specialist in natuursteen

Composiet

Het beste van twee werelden

Neem graniet, marmer of kwartsiet en maal dat tot fijne korrels. Voeg daar nog wat kunsthars aan toe. Het resultaat: composiet. Een steen die enkele van de voordelen van natuursteen combineert met die van kunststof. Het karakter wordt bepaald door de gebruikte steensoort. Kiest u voor graniet of kwartsiet als grondstof? Dan krijgt u een harde en bijna onverwoestbare steen. Ideaal voor werkbladen en vloeren. Kiest u voor marmer als grondstof? Dan gebruikt u het op plaatsen waar zachtere stenen volledig tot hun recht komen, zoals trappen en vensterbanken. Houd er wel rekening mee dat deze steen niet hetzelfde unieke, levende karakter heeft als natuursteen, omdat het geen fossielen of aders bevat, en dat de dikte beperkt is.

Fleurig en ondoordringbaar

Met dank aan het kunsthars is een composiet van natuursteen zeer slijtvast. Daarbij kan de hardheid ook nog eens bepaald worden, afhankelijk van de afwerking. Houdt u van kleuren? Van wit over geel, rood, groen en blauw tot zwart: u heeft keuze uit een bijna onuitputtelijk gamma aan tinten. Deze steen past daardoor bij zowat elke inrichtingsstijl. En hoewel deze steensoort een strakke en moderne uitstraling heeft, zit hij elk interieur als gegoten. Nasimo heeft een zeer ruime keuze, dus kom zeker eens langs in onze toonzaal om de vele strakke, uniforme kleuren en afwerkingen te bekijken.

Composiet: makkelijk in onderhoud

Een vochtige doek en een een neutraal schoonmaakmiddel zijn voldoende voor het dagelijkse onderhoud. Gebruik zeker geen producten die bleekmiddel of ammoniak bevatten. Eindig steeds door af te spoelen met zuiver water. Voor meer hardnekkige vlekken zijn er speciale producten verkrijgbaar, aarzel niet om ons hiervoor te contacteren.

Tips omtrent composiet natuursteen: