Nasimo, uw specialist in natuursteen

Graniet natuursteen

Natuursteen voor extreem gebruik?

Een van de hardste natuursteensoorten? Dat is zonder twijfel graniet. IJzersterk, bestand tegen krassen en bijna onverslijtbaar. Het zijn maar enkele eigenschappen van het werkpaard onder de natuurstenen. De vloer van uw inkomhal, uw keukenaanrecht, het werkblad van uw badkamermeubel: u gebruikt deze natuursteen voor de bekleding van vloeren en meubels in drukbezochte en veelgebruikte ruimtes.

De ideale buitensteen

Deze natuursteen heeft nóg voordelen: de tegels nemen geen water op, lachen met vuil en zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Vorst incluis. Laat uw graniet ruw afwerken. Zo is deze natuursteen meteen dé oplossing voor uw terras, tuinpaden en zwembadrand. Én voor uw vensterbanken, tuintafels en gevelbekleding. Buiten of binnen: bij Nasimo vindt u graniet voor elk gebruik.

Onderhoud

Onderhoud begint onmiddelijk na de plaatsing. Een éénmalige schoonmaakbeurt met een aangepast reinigingsmiddel. Dit mag gebeuren na ongeveer 1 week na het opvoegen van de vloer. Vervolgens dient u de vloer te laten uitdrogen, de gemiddelde uitdroogtijd is 3 maanden. Tijdens deze periode kan u de vloer licht vochtig dweilen met toevoeging van een aangepast onderhoudsmiddel. U kan dit onderhoudsmiddel nadien verder blijven gebruiken voor verder onderhoudsbeurten.

Als de vloer volledig droog is, kan u deze nog behandelen mocht hij gebruikt worden in een vochtige en/of vlekgevoelige ruimte. Om de oppervlakteafwerking goed te beschermen dient men om de 1 à 2 maand de vloer te behandelen met een glansmiddel.