Nasimo, uw specialist in natuursteen

Oprichting Nasimo

Handel in natuursteen: passie als sleutel

Hoe leidt passie voor natuursteen tot een handel in natuursteen? De vader van eigenaar Ivan Wicke werkte voor de Commonwealth War Graves Commission, de organisatie die alle Britse oorlogskerkhoven onderhoudt. Het gezin woont in Ieper tegenover een van de begraafplaatsen. De natuurstenen graven fascineerden Ivan. Hij laat zijn carrière als elektricien voor wat ze is en mede door zijn jeugdvriend Michel laait de passie voor natuursteen terug op.

Als 19-jarige jongen kwam Ivan terecht in het familiebedrijf Vanden Broele te Kortrijk, waar hij van Gerard leerde hoe je vanuit een ruwe blok een prachtig eindproduct kan maken.

Allround handel in natuursteen

Bij Vanden Broele in Kortrijk leert Ivan Wicke ruwe blokken natuursteen veranderen in prachtige kunstwerken. Na zes jaar sluit hij zijn opleiding tot bouwkundig tekenaar af. Natuursteen bewerken, plannen ontwerpen en uitwerken? Een gouden combinatie voor zijn droom: een handel in natuursteen oprichten.

Handel in natuursteen Nasimo

In 1987 starten Ivan en Michel hun eigen zaak. Michel had toen reeds 16 jaar ervaring in de stiel. Ze konden tijdelijk terecht in het atelier van André Vanden Broele, zoon en intussen eigenaar van de zaak te Kortrijk. In de Kerselaarstraat in Ingelmunster bouwen ze een oude vlasschuur om tot een klein atelier met één zaagmachine. Handel in natuursteen Nasimo ziet het levenslicht. De focus? Die ligt op Natuursteen, SIerschouwen en MOnumenten.