Nasimo, uw specialist in natuursteen

Technische fiches

HMK R155

Grondreiniger - zuurvrij

Voor het reinigen van sterk vervuilde oude- en nieuwe oppervlakken van natuur- en kunststeen, graniet, marmercomposiet, e.d. Verwijdert grondig en snel bouwvuil, cementsluier, oude vergeelde onderhoudsmiddelen, zelfglanswassen, olie en vet.

Uitstekend geschikt voor gepolijste natuursteen als marmer, solnhofener, travertin enz. Tast de politoer niet aan.(zuurvrij) Bij diepzittende olie- en vetvlekken adviseren wij de HMK R152. Als onderhoud producten in keukens en zwembaden goed toepasbaar.

Verwerking:

Afhankelijk van de vervuiling HMK R155 1:1 tot 1:15 met water verdunt opbrenge, ca. 10 minuten laten inwerking. Met een harde spons, zachte schrobber of borstel opschrobben. Daarna goed naspoelen met schoon water. Bij hardnekkige vervuilingen behandeling herhalen, eventueel meer geconcentreerd. Of als onderhoud product 1:100 tot 1:50 met verbruik ca. 5-15m²/ltr. naar gelang van de vervuiling.

Synthetisch product.
Buiten bereik en ontoegankelijk van kinderen houden.
Bevat: tensides, oplosmiddel en conserveringsmiddel.
UBA Nr. 14020001

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de febrikant/leverancier is het product vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

HMK P124

Edelzeep dweilwas

HMK P124 is een milde, neutrale reiniger met speciale, natuurlijke onderhoudscomponenten voor alle natuur- en kunstofgebonden steen als, marmer, jura-marmer, solnhofer tegels, travertin, terrazzo, muschekalk, graniet, leisteen, tegels en plavuizen, cotto enz.

Door regelmatig gebruik wordt het oppervlak mooier. De natuurlijke kleurstructuur wordt verdiept en geeft het oppervlak een warm onderhouden aanzicht het oppervlak wordt merkelijk vuilafstotend en ongevoeliger voor vlekken. Zij wordt onderhoudsvriendelijker in het gebruik. Alle bestanddelen zijn en blijven in water oplosbaar, daardoor bouwt HMK P124 geen laagjes op. De opbouw van grijze kalkzeepresten wordt door gebruik van speciale grondtoffen vermeden.

Verwerking:

1/2 tot 1 kopje HMK P124 in het dweilwater, (50-100cm²) en hiermee normaal dweilen.

Buiten bereik van kinderen houden, vorstvrij bewaren!

Bevat: tensides, natuurzeep, conserveringsmiddel, geurstoffen

UBA Nr. 14020002

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vasstelling geschiedt op eigen risico.

HMK S134

vlek bescherming -stopt olie en water-

Water-, vuil-, olie-, en vetafwijzende impregnering voor sneller en eenvoudiger onderhoud voor natuur- en kunststeen, marmer, agglomarmer en graniet (ook gepolijst) gneis, onverglaasde plavuizen, terra cotto, terrazzo, marmercomposiet, muschelkalk, soinhofener tegels, travertin, leisteen (niet oliehoudend), kwartsiet, porphyr, zandsteen enz. Voor buiten en binnen. HMK S134 geeft een goede bescherming tegen graffiti.

Verwerking:

Op de schone, zuigende, droge, was-, olie- en vetvrije ondergrond met een zachte blokkwast, schuimroller of professionele vernevelaar ruim en gelijkmatig opbrengen.

Bij sterk zuigende oppervlakken behandeling meerdere malen herhalen. Als HMK S134 niet geheel wordt opgenomen, Het teveel opgebrachte materiaal na ca. 10 minuten tot een uur met droge doeken verwijderen. Bij indrogen met verfverdunner (terpentine) overtollig HMK S134 verwijderen.

De water- en olie afstotende werking ontwikkelt zich binnen 72 uur.

HMK S134 niet onder de +12°C en boven de 25°C verwerken. HMK S134 mag in de levensmiddelen industrie toegepast worden en daarom voor aanrechtbladen geschikt.

synthetisch product
buiten bereik en ontoegankelijk van kinderen houden VbF 11 ontvlambaar Werkruimtes tijdens verwerking goed ventileren!

Verbruik ca. 5-20 m2/Itr. Afhankelijk van het zuigend vermogen van de steen. Bij cotto en zandsteen vanzelfsprekend hoger. Droogtijd ca. 30-60 minuten

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden.

Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

HMK S132

vlekbescherming -oplosmiddelvrij-

water-, vuil-, olie-, en vetafwijzende, oplosmiddelvrije impregnering voor sneller en eenvoudiger onderhoud voor alle zuigende tot sterkzuigende, onverglaasde tegels, natuur- en kunststeen zoals bvb gezoete of gezandstraalde kalksteen, zandsteen, marmercomposiet, terrazzo, gezoet-, gevlamd-, gezandstraald zuigend graniet, cotto, klinkers e.d.

Verwerking:

HMK S132 met een zachte kwast, verzegelingsborstel, of schuimroller op het schone, droge (restvochtigheid <6%) vlekvrije oppervlak vol en gelijkmatig opbrengen.Bij zeer sterk zuigende oppervlakken behandeling herhalen na ca. 1-2 uur. De eventuele achterblijvende film HMK S132 na het drogen verwijderen met droge doeken.

De water- en olie afstotende werking ontwikkelt zich binnen 72 uur.

Bij twijfel uittesten op een niet zichtbare plaats. HMK S132 niet onder de +12°C en boven de 25°C verwerken.

voor gebruik schudden
buiten bereik en ontoegankelijk van kinderen houden

Verbruik: ca. 5-20 m2/ltr. afhankelijk van het zuigend vermogen van de steen

Droogtijd: ca. 60-90 minuten

Voor het regelmatig onderhoud adviseren wij de HMK P124 edelzeep (natuurproduct)

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschied op eigen risico.