Nasimo, uw specialist in natuursteen

Terras in natuursteen

Als u thuis een tuin heeft, zit u waarschijnlijk maar al te graag buiten in de zomer. Of het nu is om samen te zitten met een heerlijke barbecue met vrienden en familie, een kleurtje op te doen of te genieten van de avondzon. Een terras is het ideale plekje om buitenshuis te relaxen tijdens de zomermaanden.

Wanneer u een terras laat plaatsen, kan u kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Tegels is, naast terrashout, daarbij één van de populairste keuzes, maar welke soort tegels kiest u nu het best? Nasimo geeft raad!

Voor u uw tegels kiest, denkt u best goed na waarvoor u uw terras allemaal gaat gebruiken en ook hoe de natuurstenen zich gaan gedragen in de verschillende seizoenen. Permanente vlekken door de barbecue, uitschuiven op een natte herfstdag, tegels die barsten door de vrieskou in de winter… Een paar voorbeelden die u vast wilt vermijden met uw terras. Ga voor een tegel die in uw woonbeleving past en geniet zonder zorgen van uw terras.

Kies de juiste natuursteen

Welke natuursteen kiest u het best? Wat zijn de verschillen tussen al die natuurstenen? Welke natuursteen is het best bestand tegen de verschillende seizoen en weersomstandigheden? Elk soort natuursteen heeft zijn eigen eigenschappen. Hierbij is het belangrijk om te bepalen waar u het meeste belang aan hecht. Wilt u een speciaal kleurtje of een uniek tekening? Of is het voornamelijk belangrijk dat het makkelijk te onderhouden is? Deze beslissingen bepalen mee voor welke tegel u moet kiezen.

Blauwe hardsteen is, zoals de naam het zelf al zegt, een harde niet-poreuze natuursteen. Het is een donkere steen met veel karakter en is beschikbaar in verschillende afwerkingen zo kan u zelf de kleur en textuur kiezen. Slijtage geeft de steen juist meer karakter. Deze natuursteen is makkelijk te reinigen, maar moet zeker goed onderhouden worden om water en vlekken tot een minimum te beperken.

Een natuursteen die zich ook perfect leent tot buitenshuis gebruik is graniet. Het is één van de hardste steensoorten en daarmee bestand tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Graniet kan u eveneens ruw laten afwerken waardoor deze steen u niet zal doen uitglijden bij nat weer. Deze natuursteen is het best bestand tegen vuil én deze tegel neemt geen water op. moet zeker goed onderhouden worden om water en vlekken tot een minimum te beperken.

De derde optie die u heeft als natuursteen voor buiten is basalt. Basalt is ontstaan uit gestold magma en bevat hierdoor fijne korrels. Het is eveneens een harde steensoort en kan ruw afgewerkt worden indien gewenst. Hiermee is het uitglijden op deze stenen beperkt. Naast deze eigenschap is basalt ook ideaal voor buitenshuis omdat deze niet snel slijt, water niet indringt en krassen geen kans krijgen door zijn hardheid. moet zeker goed onderhouden worden om water en vlekken tot een minimum te beperken.

Naast deze drie natuursteen soorten hebben we bij Nasimo natuurlijk ook andere steensoorten om te gebruiken als tegels. Steensoorten met prachtige kleuren en schakeringen, maar deze natuurstenen zijn echter van zachtere aard waardoor het onderhoud intensiever wordt en u waarschijnlijk minder lang kan genieten van een prachtig nieuw terras. Voorbeelden hiervan zijn marmer, witsteen en kalksteen. moet zeker goed onderhouden worden om water en vlekken tot een minimum te beperken.

Ga voor dat tikkeltje extra

Naast onze kennis in natuursteen, kunnen wij u ook verder helpen met de plaatsing van uw terrastegels met ons plaatsingsbedrijf Plasimo. Ook hier kunnen we raad geven op maat van wat u wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld een ruimtegevoel creëren? Kies er dan voor om uw tegels door te laten lopen naar binnen. Bij Nasimo hebben we natuursteen tegels die zowel te gebruiken zijn voor buiten als binnen, zo vormt het mooi één geheel. Welke natuursteen kiest u voor uw terras? Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie in verband met uw terras of andere tegels! moet zeker goed onderhouden worden om water en vlekken tot een minimum te beperken.